Snave World

Main Index | Index | DSB | Scandlines | Sonofon | Webmaster

Polle Fiction skal ses

Idag den 8. marts 2002 vil gå over i Danmarks-Historien som den dag hvor den totaliorden film "Polle Fiction" havde premiere. Hvis jeg havde mulighed for at tildele den fem Puch Maxi´er ud af fem mulige ville jeg gøre dette uden tøven. De fem Puch Maxi´er kan kun have en farve, nemlig den røde som Polle´s Puch Maxi har. Selvfølgelig skal den grønne kasse ikke mangle og den skal have plads til 30 pilsnere, så den hermed skal kunne opfylde ærøske krav. Desuden anbefales det også at have det ærøske flag, hvis man skal en tur til Ærø. Hvis man er på Ærø er det på eget ansvar at køre uden styrthjelm, da det efter sigende er velset på Ærø, men husk det er på eget ansvar! Styrthjelmene til de fem Puch Maxi´er skal også være grønne. 

Jeg skal på det varmeste anbefale at man ser den film som har et rigtigt total utidigt slogan "Penge - Magt - Sex - Slam". De 50 kr. jeg gav for at komme til at se den i Nyborg Kino er mere end godt givet ud, da det er et mesterværk som Søren Fauli har fået fremstillet uden statstilskud. Det kan da heller ikke ses på kvaliteten at den "kun" har 13.300.000 kr. at fremstille, så derfor smut hen i biffen mens den er på plakaten og få et utidigt grin i alle 101 minutter. 

Det er tankevækkende at den er produceret uden tilskud medens de intetsigende dogmefilm af de herrer Lars von Trier og Bille August er dyre at producere og statstilskudskrævende. Det var noget regeringen Anders Fogh Rasmussen skulle se på. Det er skrækkeligt at læse den negative anmelderkritik over "Polle Fiction", men det må konstateres at de samme anmeldere er en flok dogmefilmsrygklappere, hvad enten det er elektroniske eller trykte medier. Haarbys borgmester Hans Møller har kaldt filmen for en moderne Morten Korch-film, som jeg er mere enig med ham i.

Figuren "Randi" som er med i reklamefilmene "Polle fra Snave" er ikke med i filmen, men til gengæld spiller den barmfagre "Lillian" en væsentlig rolle i filmen. Den tredje af gutterne "Knasti" spiller en mindre rolle i filmen, men i reklamefilmen siger han egentlig heller ikke ret meget. Disse detaljer har ingen indflydelse på filmens kvalitet.

Derfor skal jeg afslutte at topkarakteren fem Puch Maxi ud af fem mulige er mere end fortjenende. Derfor hvis man vil holde sig gode venner med Heino fra Snave Slam, skal man se filmen.  

Filmens Hjemmeside